HEINÄVEDEN ITÄISTEN ALUEIDEN RANTAOSAYLEISKAAVAMUUTOS

Heinäve­den kun­nan itäis­ten aluei­den (Petru­ma-Hyövyn­nie­mi-Vihtarin­nie­mi-Vihtari-Lap­in­nie­mi) rantaosayleiskaava­muu­tos on eden­nyt valmis­telu­vai­heeseen.

Rantayleiskaavo­jen päivit­tämisessä on huomioitu mah­dol­lisuuk­sien mukaan maan­omis­ta­jien esit­tämät raken­nu­s­paikko­jen siir­rot, käyt­tö­tarkoituk­sen muu­tok­set, päivit­tämi­nen toteu­tuneeseen tilanteeseen sekä kaavamääräys­ten päivit­tämi­nen. Kaaval­u­on­nok­ses­sa on pyrit­ty huomioimaan myös Heinäve­den kun­nan maapoli­it­tisen ohjel­man tavoit­teet.

Kaaval­u­on­nok­ses­sa on huomioitu myös raken­nu­s­paikkako­htaisen raken­nu­soikeu­den nos­to kun­nan raken­nusjärjestyk­sen mukaisek­si. Lomaraken­nu­s­paikko­ja on muutet­tu asuin­raken­nu­s­paikoik­si sijain­ti ja ympäristötek­i­jät huomioiden. Rantayleiskaa­van muu­tok­sel­la ei lisätä raken­nu­s­paikko­jen lukumäärää ver­rat­tuna voimas­sa ole­vaan kaavaan, ellei mitoi­tus­pe­ri­aat­tei­den mukaista rantaraken­nu­soikeut­ta ole jätet­ty merk­it­semät­tä.

Valmis­telu­vai­heen aineis­tot pide­tään MRL:n mukaises­ti julkises­ti nähtävil­lä ajal­la 26.9. – 26.10.2023 kaavoit­ta­jan ylläpitämäl­lä verkko­sivul­la osoit­teessa https://www.plandisain.fi/heinitaryk ja Heinäve­den kun­nan­vi­ras­tol­la (os. Ker­man­ran­nantie 7) teknisessä toimis­tossa.

Mah­dol­liset huomautukset/mielipiteet kaaval­u­on­nok­ses­ta tulee osoit­taa nähtävil­lä oloaikana ensisi­jais­es­ti em. verkko­sivu­jen kaut­ta. Tois­si­jais­es­ti sähköis­es­ti osoit­teeseen [email protected] tai kir­jal­lis­es­ti Heinäve­den kun­nan­hal­li­tuk­selle, os. Ker­man­ran­nantie 7, 79700 Heinävesi.

Lisäti­eto­ja anta­vat:

Kun­nan met­sä­talousinsinööri Jyr­ki Tiip­pana, Heinäve­den kun­ta, puh. 0400 172 203

Markus Hytö­nen, Plan­Di­s­ain Oy, puh. 040 721 7527